top of page

MIJN VERHAAL

Ik ben Bea, aangenaam! 
Als ceremoniespreker & storyteller koos ik de Keltische naam Fianna, die zoveel betekent als ‘legendary tale’, een bijzonder verhaal dat voortleeft in vertellingen. Zoals de liefdeshistories die ik in tal van ceremonies al mocht uitdragen: opmerkelijke verhalen, emotionele verhalen, verhalen die blinken van ambitie of net sieren in hun eenvoud. Hoe dan ook, ze weten steevast onverwachte snaren te raken en te inspireren. Ook in jou schuilt ongetwijfeld zo'n story.

storyteller, ceremoniespreker, huwelijksceremonie, trouwceremonie, huwelijk, trouwen, op maat

Dat fluistert mijn voorliefde voor verhalen me in, want elk persoonlijk relaas maakt wel iets bij me los: ontroering, verbazing, maar ook herkenning.  Want we lijken allemaal op elkaar en zijn toch anders. En anders vind ik fascinerend mooi! Zo raakte ik al van jongs af geboeid door andere culturen.

De reis die mijn leven veranderde 

Na mijn studies trok ik maandenlang door Zuidoost-Azië, een tocht die me begeesterde tot in de toppen van mijn tenen.

Tussen de rijstvelden en op het strand woonde ik ceremonies bij die een onuitwisbare indruk maakten. Daar ontkiemden de eerste zaadjes voor Fianna. 

De reis veranderde mijn leven drastisch. Toen ik in het Indonesische regenwoud mijn man Eriono ontmoette, sloeg de liefde in als de bliksem. Hij vloog de oceaan over om bij mij te komen wonen in België, een voor hem vreemd land met een al even vreemde taal.

Van een bewogen rit in een rollercoaster gesproken! Al snel breidde ons gezin uit met een zoon en een dochter. Als kleuter konden ze hun mama en papa zien trouwen. En nu, zoveel jaren later, zijn ze opgegroeid tot twee prachtige jongvolwassenen. 

Vanuit ervaring herbronnen

Terwijl we met het gezin stap voor stap ons leven opbouwden, doorzwom ik ook professioneel heel wat waters. In de sociaal-culturele sector verzamelde ik een pak kennis en creatieve bagage: mensen warm maken met aanstekelijke woorden, activiteiten op poten zetten, presentaties verzorgen,...  mijn job schonk me best wel voldoening. Maar toch, ergens ontbrak er iets. Ik voelde de honger knagen naar autonomie, naar meer ruimte om te werken vanuit mijn hart- en buikgevoel. 

Een schatkist vol verhalen

Hoopvol zette ik al mijn voelsprieten op scherp voor nieuwe kansen. En of dat loonde! Ik maakte kennis met Merveil Academy, school voor ceremoniesprekers en storytellers. En ja hoor, dit sloot zó mooi aan bij wat ik zocht.

Van nu af aan zou ik levensmijlpalen inkleuren met dat extra vleugje magie, geruggesteund door een praktijkgerichte opleiding.
Stevig klaargestoomd nam ik de overstap naar deeltijds werken gecombineerd met het ondernemerschap: Fianna was geboren. Sindsdien doorkuis ik het hele land om verhalen te ontdekken en te vertellen in tuinen, tenten en feestzalen overal. Graag breng ik ook jullie verhaal tot leven, om je sleutel
moment kracht bij te zetten in een bezielde ceremonie.

bottom of page